عنوان : بهتر است هیستروسكوپی بخشی از بررسی معمول زوجهای نابارور باشد چرا كه هیستروسكوپی نسبت به هیستروسالپنگوگرافی 40% قدرت تشخیصی را بالاتر می برد
تاريخ :
 ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
ساعت : ۱۱:۵۸:۵۴
پاتولوژی رحمی علت نازایی در 15% زوجهایی است که جهت درمان ناباروری مراجعه می کنند. در بیمارانی که تحت باروری آزمایشگاهی قرار می گیرند، ناهنجاریهای حفره رحم احتمال حاملگی را کاهش می دهد.(17) برطرف نمودن این ناهنجاریها با افزایش میزان حاملگی همراه بوده است. ارزیابی تشخیصی حفره رحم در زوجهای نابارور شامل هیستروسالپنگوگرافی (HSG) و هیستروسکوپی می باشد. این مطالعه یافته های رحمی هیستروسکوپی و HSG را در بیماران مبتلا به نازایی مقایسه کرد.
در این مطالعه اپیدمیولوژیک توصیفی یافته های رحمی بدست آمده از انجام هیستروسکوپی در 100 زن نابارور مراجعه کننده به بخش IVF بیمارستان امام خمینی که پس از انجام HSG، کاندید هیستروسکوپی بودند، با اطلاعات موجود در HSG مقایسه شد. نمونه گیری با روش غیر احتمالی متوالی انجام گرفت.
در این مطالعه در مقایسه نتایج HSG با هیستروسکوپی حساسیت HSG 70% ، ویژگی 60%، منفی کاذب 30%، مثبت کاذب 40% ،ارزش اخباری مثبت 3/80% و ارزش اخباری منفی 2/46% بدست آمد. میزان توافق دو روش با استفاده از آماره ی کاپا بررسی شد که 65% بود. (p-value <0/005). ماین مطالعه نشان داد که هیستروسکوپی نسبت به هیستروسالپنگوگرافی 40% قدرت تشخیصی را بالاتر می برد (LR=1/4).
در نتیجه با توجه به اینکه هیستروسکوپی به راحتی قابل انجام است و با توجه به اینکه HSG دارای حساسیت پایین و منفی کاذب بالا در مقایسه با هیستروسکوپی می باشد، بهتر است هیستروسکوپی بخشی از بررسی معمول زوجهای نابارور باشد.

برگرفته از مقاله ی:
«مقایسه یافته های رحمی هیستروسکوپی و هیستروسالپنگوگرافی در