عنوان : احتمال زایمان زودرس در زنانی كه دهانه ی رحم با طول 26-30 میلی متر دارند، بیشتر از زنانی است كه دهانه ی رحمی با طول 30-35 میلیمتر دارند
تاريخ :
 ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
ساعت : ۱۲:۰:۲۹

زایمان زودرس علت دو سوم موارد مرگ و میر نوزادان است. هدف از انجام این مقاله بررسي رابطه ی زایمان زودرس با طول دهانه ی رحم به وسیله سونوگرافی ترانس واژینال بود.

برای این بررسی75 نفر از زنان با سن حاملگي 24-16 هفته ، پس از اندازه گيري طول دهانه رحم توسط سونوگرافي واژينال، در دو گروه طول سرویکس بین 26 تا 30 میلیمتر (36 نفر) و گروه طول سرویکس بین 30 تا 35 میلیمتر (40 نفر) به صورت آینده نگر تا زمان زایمان مورد ارزیابی قرار گرفتند.

ميزان بروز زايمان زودرس در گروه اول 38%درصد و در گروه دوم 5%درصد به‌ دست آمد. در تحليل و بررسی، از بين متغير‌هاي طول دهانه رحم، شغل، تحصيلات، تعداد حاملگي، تعداد زايمان و سن، تنها طول دهانه رحم با زايمان زودرس ارتباط معناداري داشت.

در نتیجه زايمان زودرس از عوامل مكانيكال و بيوكميكال تأثير مي‌پذيرد. زناني كه طي هفته 24 –16 بارداري از طول دهانه رحم كوتاه‌تر از 30 ميلي متر برخوردارند خطر بيشتري براي زايمان زودرس دارند.

نویسندگان: دکتر راضیه محمدجعفری، الهام وهابی، صفورا غریب زاده

برگرفته از مقاله ی:

« بررسي ارتباط طول سرويكس در زنان باردار با سن حاملگي 24-16 هفته با زايمان زودرس»

بازگشت           چاپ چاپ          نظر دهی به خبر نظر دهی به خبر